Zdrowa, pyszna i mało kaloryczna sałatka z kaszą bulgur, czyli popularną w krajach arabskich kaszą wytwarzaną z pszenicy durum. Bulgur można ugotować jak normalną kaszę lub zalać wrzątkiem i odstawić do napęcznienia. W tej pysznej sałatce nie brakuje witamin i białka z makreli firmy GRALL. Jest idealna na lekkie, mało kaloryczne a zarazem syte danie. Polecam.SKŁADNIKI :150 g pszenicy durum ugotowanej170 g filetu z makreli GRALL w sosie musztardowo-chrzanowym1 pęczek rzodkiewki2 ogórki małosolne1 pomidor1 łyżka soku z cytrynydowolne kiełkiszczypiorek, koperek do smakupieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :Kaszę gotujemy do miękkości, aż napęcznieje i wchłonie cały płyn. Rzodkiewkę, ogórki i pomidora kroimy w kostkę. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. W miseczce mieszamy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Makrelę odcedzamy z nadmiaru zalewy.Na półmisku układamy plasterki rzodkiewek, na to sałatkę z kaszy bulgur a na środek rozkładamy filety z makreli. Po bokach rozkładamy dowolne kiełki. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną.Smacznego.Zachęcam do wzięcia udziału w rewelacyjnym konkursie - zainspiruj się wiosną z firmą Grall-KONKURS trwa od 1 . 03 - 30 . 04 2016.