Wykonanie
Składniki ( ok.12 sztuk) :- 4
jajka-
cukier waniliowy- szklanka
cukru- 1/2 szklanki
oleju- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia bezglutenowego(jeśli możesz gluten użyj zwykłego)- 3 łyżki
jogurtu naturalnego- 2 szklanki
mąki kukurydzianej- 250 g
dżemuW jednej misce mieszamy mokre składniki a w drugiej suche następnie mokre dodajemy do suchych i mieszamy lub miksujemy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ciasto do papierowych papilotek i pieczemy ok.20-25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu nadziewamy
marmoladą lub dodajemy przed pieczeniem po małej łyżeczce do każdej muffinki. Po wystudzeniu muffinek można je udekorować wedle uznania czy to
bitą śmietaną( ok.300 ml
śmietany 30% ubitej na sztywno z 2 łyżkami
cukru pudru starczy do pokrycia 12 sztuk), polewą czy
cukrem pudrem.
SMACZNEGO!