Wykonanie

Ciasto :- kostka
masła- 3 łyżki
mąki ziemniaczanej- 5 łyżek
cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takowego)- 2 i 1/2 szklanki
mąki kukurydzianej- 2 łyżki
kakao- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia bezglutenowego( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)- 3
żółtka- 3 łyżki
jogurtu naturalnegoWszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Następnie dzielimy na pół i jedną część mrozimy w zamrażalniku ok.30 min a drugą wykładamy na okrągłą lub kwadratową blaszkę wcześniej wysmarowaną
masłem. Podpiekamy 15 min w piekarniku w 180 stopniach.Masa :- 1 kg
sera w wiaderku- 3 całe
jajka + 3
białka z ciasta-
cukier waniliowy- 1
budyń bezglutenowy ( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)- łyżka
mąki kukurydzianejWszystkie składniki mieszamy ze sobą do powstania gładkiej masy. Na podpieczony spód wylewamy masę
serową a następnie na wierzch należy zetrzeć na małych oczkach ciasto z zamrażalnika. Następnie piec przez 60 min w 180 stopniach.SMACZNEGO!