Wykonanie

Człowiek czasami ma ochotę na zjedzenie czegoś bardziej ambitnego niż
ryż z warzywami lub
makaron z sosem. Wtedy w głowie rodzą się różne magiczne przepisy, ale gdy przychodzi co do czego to załamuje się ręce nad ogromem pracy, który trzeba będzie włożyć w przygotowanie dopiero co wymyślonego specjału. Wtedy rzuca się wszystko w kąt, sięga do lodówki i wyjmuje to co akurat w niej jest. Gotowanie z puszek i słoików być może "gotowaniem" niekoniecznie powinno się nazywać, zatem powiedzmy, że takie oto danie zrobiłem.Tak, wiem, puszki są złe, mrożonki są złe,
ciasto francuskie niezdrowe itp.Potrzebujemy :- 1 arkusz
ciasta francuskiego- 1 puszka drobnej brązowej
soczewicy- 3-4 kopiaste łyżki
koncentratu pomidorowego- 225g mrożonego groszu (wsypałem pół paczki 450g, nie musi być dokładnie tyle)- ostra wędzona
papryka,
sól,
pieprz- 2-3 łyżki
płatków drożdżowych- 100g wegańskiego topiącego się
seraWyłóż blachę
ciastem francuskim.Na spodzie rozsmaruj koncentrat.Do miski wrzuć wszystkie składniki oprócz
sera; roztłucz i wymieszaj.Dodaj masę do foremki, zawiń wystające ciasto na środek.Włóż do piekarnika (200 stopni).Gdy ciasto upiecze się i zacznie się rumienić, posyp
startym serem po wierzchu i piecz jeszcze ok 10-15 minut.