ßßß Cookit - przepis na Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową

nazwa

Wykonanie

Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek.
Rurki:
1 arkusz ciasta francuskiego
1 jajko
3 łyżki sezamu
Pasta:
250g wędzonej szynki
2 ogórki konserwowe
1 łyżeczka ostrej musztardy
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
+ kiełki do dekoracji
1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek.
2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy.
3. Pastą napełniamy upieczone wcześniej rurki. Dekorujemy kiełkami.
Źródło:http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/rurki-z-ciasta-francuskiego-nadziewane.html