Wykonanie
Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą
szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest
banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek.

Rurki:1 arkusz
ciasta francuskiego1
jajko3 łyżki
sezamuPasta:250g
wędzonej szynki2
ogórki konserwowe1 łyżeczka ostrej
musztardy2-3 łyżki
majonezusól,
pieprz+
kiełki do dekoracji1.
Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone
masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym
jajkiem, posypujemy
sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek.2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy.3. Pastą napełniamy upieczone wcześniej rurki. Dekorujemy
kiełkami.

