Wiecie już, że jestem wielką fanką wytrawnych omletów na śniadanie :)Dzisiaj proponuję Wam omlet ze szpinakiem, fetą i czarnymi oliwkami.Pysznie i zdrowo od samego rana :)SKŁADNIKI(dla 1 osoby - 310 kcal)1 garść szpinaku2 jajka20 g fetymała garść (20g) czarnych oliwekpieprzzioła prowansalskie1 łyżeczka masłaPRZYGOTOWANIESzpinak myjemy i siekamy drobno. Podsmażamy na małej patelni na maśle.Jajka roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem i ziołami - sól nie będzie potrzebna, gdyż słoność nada feta. Ser kroimy w kosteczkę, oliwki w plasterki.Zalewamy szpinakjajkami, osypujemy serem i oliwkami. Smażymy chwilę na średnim ogniu, aż trochę się zetnie, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia. Smacznego :)