Wykonanie
Udało mi się znowu usmażyć tonę naleśników. Wariacji na temat środka jest mnóstwo, ale ta szczególnie przypadła mi do gustu.
Szpinak i
feta to zgrany duet, od tym wiemy od dawna. Do tego dorzuciłam
łososia i
jajko sadzone, które rozlewając się powoduje, że naleśniki nie są suche. Połączenie idealne. Nic dodać nic ująć.
Składniki:naleśniki gryczane przygotowane wg.tego przepisu200 g
szpinakułosoś wędzony w kawałkuok 100 g
fetyjajka- jedno na osobę
pieprzłyżka
masłaWykonanie:Na patelni rozpuść
masło. Wrzuć
szpinak i smaż przez 1-2 minuty aż zmniejszy objętość ale pozostanie jędrny.
Fetę pokrusz na kawałki. Przygotuj
jajko sadzone. Na naleśniku rozłóż trochę
szpinaku,
fetę i
łososia. Ułóż
jajko sadzone i
zwiń.Smacznego!