Wykonanie

Sobotni poranek. Czas na odpoczynek i chwilę wytchnienia. Na dobry początek napar
imirowo-
cytrynowy. Do niedawna dzień zaczynałam od czarnej
kawy, ale niekiedy warto zmienić swoje nawyki, dla zdrowia. Jedno jednak pozostaje takie samo- poranek musi być słodki. Dlatego zanim zabiorę się za jaglankę sięgam po
ciasteczka upieczone wieczorem. I dopiero wtedy czuję, że faktycznie rozpoczynam weekend.Składniki:1/2 szklanki
płatków jaglanych1/3 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanki
otrębów owsianych1/3 szklanki
słonecznika1/3 szklanki
rodzynekszczypta
soli100g
oleju kokosowego1/4 szklanki
syropu z agawy2
jajkaPrzygotowanie:
Olej kokosowy należy roztopić i wymieszać razem z
syropem oraz
jajkami. Dodać do tego wszystkie sypkie składniki. Z masy tworzymy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy i rozkładamy na papierze do pieczenia.
Ciasteczka trzymamy w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach. Zajadamy po przestudzeniu.
