ßßß
Składniki:2 kanapki2 bułki, u mnie pszenne grahamki200 g upieczonej wołowiny, zobacz porady3 liście rzymskiej sałatykilka krążków czerwonej cebuliSos pikantny3 łyżki majonezu, tutaj przepis100 ml ubitej śmietanki1 ½ łyżeczki sambaleoleksól do smaku1 łyżeczka soku z limonkiDodatkowofrytki z batatów, kliknij
W małej miseczce wymieszaj składniki na sos. Przekrój bułki na pół i lekko opiecz na ruszcie lub na patelni grillowej. Upieczoną wołowinę pokrój w miarę cienkie plastry. Układaj mięso na przemian z sałatą i cebulą. Całość polej obficie sosem. Usmaż frytki z batatów i podaj do kanapki z wołowiną. Resztę sosu wykorzystaj jako dip do frytek. Kanapka z wołowiną smakuje wybornie na ciepło i na zimno.Polecane przepisyNew York bagelsGorące kanapki bologneseMonte Cristo kanapka na ciepłoCroque madame czyli śniadanie po francuskuKanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem