Wykonanie
Kanapka z
wołowiną i pikantnym sosemPyszna propozycja na obiad lub kolację, kanapka z
wołowiną i pikantnym sosem. Podstawą kanapki jest dobrze przyrządzona
wołowina. Może to być
polędwica wołowa ale również i
stek. Krucha i soczysta, mocno różowa w środku. Pieczona na ruszcie, w piekarniku lub na patelni. Jeśli się uda ją przyrządzić tak jak potrzeba to kanapka z
wołowiną będzie najsmaczniejszym kulinarnym doznaniem.

Składniki:2 kanapki2
bułki, u mnie pszenne
grahamki200 g upieczonej
wołowiny, zobacz porady3 liście
rzymskiej sałatykilka krążków
czerwonej cebuliSos pikantny3 łyżki
majonezu, tutaj przepis100 ml ubitej
śmietanki1 ½ łyżeczki sambaleolek
sól do smaku1 łyżeczka
soku z limonkiDodatkowofrytki z
batatów, kliknij

W małej miseczce wymieszaj składniki na sos. Przekrój
bułki na pół i lekko opiecz na ruszcie lub na patelni grillowej. Upieczoną
wołowinę pokrój w miarę cienkie plastry. Układaj
mięso na przemian z
sałatą i
cebulą. Całość polej obficie sosem. Usmaż frytki z
batatów i podaj do kanapki z
wołowiną. Resztę sosu wykorzystaj jako dip do frytek. Kanapka z
wołowiną smakuje wybornie na ciepło i na zimno.Polecane przepisyNew York bagelsGorące kanapki bolognese
Monte Cristo kanapka na ciepłoCroque madame czyli śniadanie po francuskuKanapka zapiekanka z
jajkiem i
łososiem