Wykonanie

Uwielbiam
kokos i musiałam wypróbować ten przepis..kulki wyglądały tak pysznie i mnie skusiły...czytałam także komentarze zachwalające te kulki ..no i jestem zawiedziona..w
sumie były niby zjadliwe ,ale takie jakby gumiaste i mało słodkie, pomimo , że i tak dałam więcej
cukru niż w przepisie..Spodziewałam się czegoś lepszego...no , ale komentarze z taką samą opinią też w
sumie były..200 g
mleka200 g
wody100 g
kaszy manny Cenos20 g
cukru [ dałam więcej ]
cukier waniliowy15 g
płatków migdałowychwiórki kokosoweDo garnka wlać
mleko,
wodę i wsypać
kaszę mannę oraz
cukier. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając tak długo, aż
kasza będzie gęsta. Do gorącej
kaszy wsypać
płatki migdałowe i wymieszać.
Kaszę odstawić do lekkiego przestygnięcia. Z lekko ciepłej
kaszy formować kulki i obtaczać w wiórkach
kokosowych. Gotowe rafaello schłodzić w lodówce kilka godzin.
