ßßß
1 szklanka mleka1 szklanka wody3/4 szklanki kaszy manny (125g)1/4 szklanki cukru (u mnie Ksylitol od Skworcu)1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowychokoło 30-40 sztuk migdałów (można pominąć)1. Do garnka przelewamy wodę i mleko, dodajemy cukier i kaszę mannę. Gotujemy na małym ogniu, nieustannie mieszając, do czas aż kasza mocno zgęstnieje. Trwa to około 2-3 minuty od momentu zagotowania.2. Do gorącej kaszy dodajemy 1/2 szklanki wiórków kokosowych, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.3. Z ciepłej (ale nie gorącej) kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku każdej umieszczamy migdał. Obtaczamy w wysypanych na talerzyku wiórkach kokosowych.4. Chłodzimy w lodówce minimum kilka godzin (najlepiej całą noc).





Pralinki zostały zaprezentowane na etażerce od Rossi, do kupienia tutaj: http://www.rossi.pl/13570_koziol_babell_xs_etazerka_kolor_limonkowy_3181582.rossi