Wykonanie
Warto zrezygnować z ciężkich, kremowych ciast na rzecz lżejszych i zdrowszych przekąsek, równie skutecznie zaspokajających apetyt na
słodycze. Te niepozorne kuleczki są pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach. A co najważniejsze - są bardzo zdrowe i dozwolone nawet na diecie. :-)

1 szklanka
mleka1 szklanka
wody3/4 szklanki
kaszy manny (125g)1/4 szklanki
cukru (u mnie
Ksylitol od Skworcu)1 i 1/4 szklanki
wiórków kokosowychokoło 30-40 sztuk
migdałów (można pominąć)1. Do garnka przelewamy
wodę i
mleko, dodajemy
cukier i
kaszę mannę. Gotujemy na małym ogniu, nieustannie mieszając, do czas aż
kasza mocno zgęstnieje. Trwa to około 2-3 minuty od momentu zagotowania.2. Do gorącej
kaszy dodajemy 1/2 szklanki
wiórków kokosowych, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.3. Z ciepłej (ale nie gorącej)
kaszy formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego, w środku każdej umieszczamy
migdał. Obtaczamy w wysypanych na talerzyku wiórkach
kokosowych.4. Chłodzimy w lodówce minimum kilka godzin (najlepiej całą noc).







Pralinki zostały zaprezentowane na etażerce od Rossi, do kupienia tutaj: http://www.rossi.pl/13570_koziol_babell_xs_etazerka_kolor_limonkowy_3181582.rossi