Wykonanie
Polecam desery z
kaszy jaglanej. Są zdrowe i na tyle sycące, że mogą stanowić odrębny posiłek... oczywiście jeśli po obiedzie będziemy w stanie powstrzymać się przed jego zjedzeniem, co zapewniam - jest bardzo trudne. :-) Dziś w wersji kokosowej, czyli popularne i lubiane przez wszystkich Rafaello. Smacznego!

100g suchej
kaszy jaglanej350 szklanki
mleka do gotowania + 150ml do kremu250ml
wody4 łyżki
cukru5 czubatych łyżek
wiórków kokosowych2 czubate łyżki
płatków migdałowych, u mnie od Piątnica3 łyżki
mleka w proszku1.
Kaszę jaglaną zalewamy 350ml szklanki
mleka i 250ml
wody, dodajemy
cukier, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Jeśli płyn wyparuje przedwcześnie, dolewamy
wodę. Pod koniec dodajemy
wiórki kokosowe i
migdały, studzimy.2.
Kaszę przekładamy do blendera. Zalewamy pozostałymi 150ml zimnego
mleka i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy
mleko w proszku, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy.



