Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor GOSIACzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 paczka waflitortowych1 szklanka śmietanypół kostki margarynypół szklanki cukru1 opakowanie galaretki cytrynowejWafelkiśmietankowo-cytrynowe - sposób przygotowania: Rozpuścić w garnuszku: margarynę,cukier,i śmietanę,apotem zagotować.Zestawić z gazu i wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.Posmarować wafle i pokroić.Masa nie może być za ciepła,bo wafle nie bedą kruche.najlepsza jest galaretka cytrynowa.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu