Wykonanie
Powiedzmy, że to
trufle, choc nie wiem jak nazwać te "cosie". Cudnie
czekoladowe, chrupiące w środku. Robi się je w 10 minut, w sam raz dla niezapowiedzianych wcześniej gości. Nie wymagają prawie żadnego wysiłku. Zrobimy je ze składników, które każdy ma w domu.
Składniki:1 tabliczka
czekolady mlecznej1 szklanka
płatków do
mleka muszelki
czekoladowebakalie (
orzechy włoskie i laskowe,
rodzynki,
migdały)2 łyżki
mlekaBakalie siekamy i mieszamy w misce z
płatkami.
Czekolade topimy z
mlekiem w kąpieli
wodnej, wlewamy do suchych składników, mieszamy łyżką. Wykładamy małymi porcjami na pergamin, wkładamy do zamrażalki na 15 minut lub na dłużej do lodówki. Po zastygnięciu przekładamy do papierowych foremek.