Wykonanie
Kilka dni temu otrzymałam paczkę z produktami do testowania od firmy SYS . Posiada ona dość bogatą ofertę dań, zup oraz
suszonych warzyw. Produkty te są naturalne i nie zawierają konserwantów.
Na pierwszy ogień do testowania poszła
kasza jęczmienna z
soczewicą . Na pierwszy rzut oka bardzo zachęcające opakowanie. Sprawiające wrażenie eko-zdrowego jedzenia. W pudełeczku dwa opakowania
kaszy z dodatkami (brak „wiatru” w pudełku – nie zajmuje więc dużo miejsca).Na pudełku informacje o składzie, sposobie przyrządzania (duży plus za możliwość przygotowania dania w mikrofalówce) i – to co mi się spodobało – propozycja podania.
Ot zwykłe proste
jajko sadzone jako dodatek. Niech i tak będzie…
Chociaż zwykle kupując jedzenie nie patrzę jakoś specjalnie na skład. Jednak w przypadku nowości lubię sobie popatrzeć na etykietkę i poczytać co to tam ciekawego jest w środku. Zwykle składy zaczynają się fajnie a
potem dodatki, zagęszczacze, polepszacze, zakwaszacze, witaminy E… W tym przypadku niczego takiego nie znalazłam. Zresztą popatrzcie sami:
Proporcje również wyglądają fajnie. To znaczy nie sama
kasza i kilka warzywek „dla picu”. Widać zarówno
soczewicę, jak i
pomidory czy
cebulkę. Producent na prawdę się postarał i wypuścił produkt bez konserwantów i bogaty nie tylko w
kaszę.
Danie po przyrządzeniu okazało się bardzo sycące i na prawdę smaczne. Jeżeli chodzi o menu w moim domu dość oryginalne. Nie jadamy bowiem zbyt wiele
kasz (chyba czas to zmienić).Na stronie internetowej producent pisze, że można je dostać w większych hipermarketach takich jak Real czy Carrefour. Koszt takiego opakowania (250g w dwóch porcjach) to koszt około 5,50zł. Nie jest to wygórowana cena. Razem z
jajkiem obiad dla dwóch osób to koszt około 6,50zł. Moim zdaniem opłaca się.Reasumując: Danie warte polecenia. Jego przygotowanie to około 15 minut. Jest bardzo sycące, zdrowe i niskokaloryczne. Otrzymuje ocenę 10/10. Całkiem zasłużenie.