ßßß
Zwyczajne jajko sadzone w „niezwyczajnej” formie!Foremka w postaci krążka papryki, to nie tylko nowe wizualne „oblicze” jajka, to także nowy, ciekawy smak.Uwaga:)Danie to powstało pod wpływem konieczności… Musiałam jednocześnie usmażyć 5 „zgrabnych” jajek sadzonych. Dzięki otoczkom z papryki jajka utrzymały ładny, okrągły kształt, a kolorowa obwódka dodała im urody. Polecam:)Wykonanie:Paprykę pokroić na krążki (grubości około 5 mm).Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i ułożyć krążki z papryki. Do każdego krążka wbić jajko.Smażyć na średnim ogniu do czasu aż białko się zetnie. (NIE PRZYKRYWAĆ, ponieważ żółtko straci wówczas swój piękny, żółty kolor.)Przed podaniem posypać szczypiorkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje z dodatkiem sałatki mieszanej.Smacznego:)