Wykonanie
Jajo sadzone na chorizoNiedzielny poranek zdecydowanie zasługuje na wyjątkowe śniadanie.
Jajka sadzone na hiszpańskiej
kiełbasie chorizo zapiekane pod
parmezanem, zwieńczone świeżą
rukolą, a do tego chrupiące tosty. Uwielbiam! Bardzo prosty przepis na niezwykle efektowne śniadanie.
Dla 2 osób przygotuj:4
jajka4 plastry chorizogarść startego
parmezanugarść
rukoli4 tostyNa zimnej patelni ułóż plastry chorizo. Po 2 plastry na porcję. Na każdą wbij po dwa
jajka. Teraz wstaw patelnię na palnik.
Jajka oprósz
parmezanem, delikatnie
posól (uwaga chorizo i
parmezan są słone, łatwo jest przesadzić z
solą) i popierz. Przykryj patelnię i smaż
jajka ok 3 minuty.
W tym czasie przygotuj tosty. Następnie przełóż
jajka na talerz, posyp
rukolą, ułóż obok tosty i gotowe. Smacznego!