Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa a
Udziec z dzika »Bardzo prosty i smaczny przepis.
Surowce:-
golonki wieprzowe tylne-
papryka ostra,-
pieprz,-
czosnek,-
maggi,-
żelatyna,- peklosól,- osłonki barierowe
Mięso z
golonek pokroić w kostkę ok 4x4cm i zapeklować na sucho 17g peklosoli na kg przez 48h. Następnie wymieszać kawałki
mięsa dodając
przyprawy do smaku i ok 1 łyżkę
maggi na 1 kg
mięsa oraz 2-3 łyżeczki
żelatyny na kg. Wymieszać staranni i napełnić ścisło osłonki barierowe. Usuwając puste miejsca z powietrzem.Parzyć w temp. 78 stopni prze ok. 4h. Studzić w pozycji pionowej, powieszone.Smacznegopiątek, 26 marca 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter