Wykonanie
mus czekoladowo-
kokosowy z
orzechami i
mlekiem w proszku,
kawa "Paryż nocą"chocolate-coconut mousse with hazelnuts and powdered milk, coffee

Ten deser znaleziony na blogu Ash to po prostu mistrzostwo! Tak, musiałam obwieścić to już na samym wstępie. W smaku nie tylko autorce, ale i mnie przypomina do złudzenia coś w stylu bloku
czekoladowego, który pewnie większość z nas pamięta z czasów dzieciństwa. Mocno
czekoladowy, gęsty i słodki - lepiej nie można było sobie tego wyobrazić. Pozostaje mi zapewnić Was - nie pożałujecie!Kolejne śniadanie, które dodam do listy Najlepszych... :)/1 porcja/- 1 szklanka
mleka w proszku
- 175ml
wody- 2 łyżki
kakao- 2 łyżki
mąki migdałowej- 1 łyżeczka
wiórków kokosowych- 2 łyżki posiekanych
orzechów laskowych- 1 łyżka
syropu klonowegoDo gotującej się w garnku
wody wsypujemy
mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Gotując na małym ogniu, dodajemy
kakao,
mąkę migdałową i
syrop klonowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotujemy 1-2 minuty, następnie dorzucamy
orzechy i
wiórki kokosowe, mieszamy raz jeszcze i zdejmujemy z gazu. Przelewamy do pucharka i studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Podajemy schłodzone.*