Wykonanie
cynamonowe owsiane placuszki z
dżemem truskawkowym i
masłem orzechowym,
kawa z mlekiemcinnamon oat pancakes with strawberry jam and peanut butter, coffee with milkKończę lowsugar czyli nie-niedosładzane-dodatkowo placki i myślę sobie, że te w następną sobotę pewnie będą dla mnie normalniesłodkimi, jeśli
będę trzymać się postanowień. Brzmi motywująco. Tak jak wczorajsze rozmowy, spotkanie, oglądanie. Jak gorące
kakao po przyjściu do domu i świadomość, że ta sobota nie należała do zmarnowanych. Dobry film, dobre rozmowy i cała ta dobra energia.Pozdrawiam też anonimowych, którzy chyba mają się za jasnowidzów, bo wydaje im się, że wiedzą o mnie wszystko. Uważajcie, blogerzy, w pięciu zdaniach, które zamieszczacie okazjonalnie na blogu, da się wyczytać, co, kiedy i jak jecie, a może i z kim śpicie.Natomiast tymi owsianymi placuszkami zainspirowała mnie
Magda, za co bardzo jej dziękuję. :) Przyznam, że wypróbowywałam już wiele przepisów na placki owsiane, jednak ten, po lekkiej modyfikacji, spodobał mi się chyba najbardziej. Placuszki są bardzo smaczne i sycące, idealne do typowo jesiennych dodatków.

/1 porcja/- 1/4 szklanki
płatków owsianych (używam firmy Sante)- 1/4 szklanki
mąki żytniej- 1 łyżeczka
otrębów orkiszowych- 1/3 szklanki
maślanki- 1
jajko- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyżeczka
miodu1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPłatki owsiane mielimy na puch, a następnie mieszamy z resztą
sypkich produktów. Dodajemy składniki mokre, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na moment. W tym czasie nagrzewamy patelnię. Kiedy dno będzie gorące, łyżką nakładamy placuszki i smażymy do zarumienienia.