ßßß
 
            
         Składniki:5 ziemników3 cebule1 papryka3 buraki2 marchewkigłówka czosnkuoliwa z oliweksólpieprzkuminharissa
Składniki:5 ziemników3 cebule1 papryka3 buraki2 marchewkigłówka czosnkuoliwa z oliweksólpieprzkuminharissa Przygotowanie:Warzywa pokrójcie na małe kawałki. Jedynie czosnek podzielcie na ząbki i nie obierajcie! Polejcie obficie oliwą i posypcie przyprawami. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, nie przesadzajcie z harissą ;)Wymieszajcie dokładnie i przełóżcie na blachę. Jeszcze raz polejcie oliwą. Wstawcie do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczcie tak długo aż warzywa będą upieczone. Ja piekłam wszystkie aż ziemniaki i marchewka upiekły się, ale możecie też paprykę, czosnek i cebulę wyjąć wcześniej.
Przygotowanie:Warzywa pokrójcie na małe kawałki. Jedynie czosnek podzielcie na ząbki i nie obierajcie! Polejcie obficie oliwą i posypcie przyprawami. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, nie przesadzajcie z harissą ;)Wymieszajcie dokładnie i przełóżcie na blachę. Jeszcze raz polejcie oliwą. Wstawcie do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczcie tak długo aż warzywa będą upieczone. Ja piekłam wszystkie aż ziemniaki i marchewka upiekły się, ale możecie też paprykę, czosnek i cebulę wyjąć wcześniej.