Wykonanie
Pamiętajcie, że kuchnia to trochę szczęścia, doświadczenia i masa fantazji. Eksperymentujcie i wymieniajcie składniki. Przygoda, która dzieje się na poziomie garnka to moja domena - niestety, o ile sobie nie zapiszę, to później zupełnie nie pamiętam proporcji... :) Potrzebny mi kajecik kuchenny!Składniki:- pół
piersi z kurczaka,- pół szklanki
soczewicy,- 2 duże
cebule,- pół puszki
kukurydzy,- mały kawałek
papryczki chilli (może być w proszku),- 1 łyżka koncentratu,- ząbek
czosnku.Wykonannie:
Kurczaka kroimy w drobne kawałeczki, a
cebulę w talarki, wrzucamy rozgnieciony
czosnek, solimy i dusimy z łyżeczką
oliwy. Po 3 minutach dolewamy
wodę (tyle ile uważacie za słuszne - zależy jak gęstą zupę lubicie, ja zalałam ok. 2 litrami). Wrzucamy
soczewicę, pokrojone
chilli (u mnie to były dosłownie dwa plasterki z ziarenkami, a i tak wyszło bardzo ostre),
kukurydzę i koncentrat. Gotujemy jeszcze jakieś 15 minut - do miękkości
soczewicy (moja była drobna, więc szybko zmiękła).Smacznego! :)
