ßßß

Składniki:Ciasto:4 szklanki mąki1 kostka masła3 jajka1 łyżka proszku do pieczenia2 łyżki śmietany1 zupa ogonowaFarsz:1 kg. mięsa mielonego1/2 kg. pieczarek2 średnie cebule1 surowe jajko5 jajek ugotowanych na twardo2 łyżki bułki tartej2 kostki rosołowe
Etapy przygowowania :1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy na stolnicy i ugniatamy ciasto.2. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki oraz kostki rosołowe. Smażymy ok. 10 minut.3. Do surowego mięsa mielonego dodajemy przestudzone pieczarki, surowe jajko, bułkę tartą oraz ugotowane jajka starte na grubych oczkach. Całość dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły.4. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamy do brytfanny. podpiekamy ok. 10 – 15 minut w 160 stopniach. Kiedy będzie gotowe wykładamy farsz i przykrywamy drugą porcją ciasta. Wierzch dziurkujemy widelcem i pieczemy w 170 stopniach ok. 1h.




Smacznego !!