Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Robert MakłowiczCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)20
suszonych moreli1/4 szkl.
cukru1 szkl.
wytrawnego czerwonego winaskórka cytrynyDeser z
moreli - sposób przygotowania:
Morele gotować na małym ogniu w
winie (może być zmieszane z
wodą) z
cukrem i skórką obraną z
cytryny, aż połowa odparuje, ok. pół godziny. Po schłodzeniu otrzymamy
syrop, którym zalewamy
morele w pucharkach (po 4-5 na osobę). Można je ozdobić łyżką
bitej śmietany.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu