ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)1 melon dowolnej odmiany400 ml mleka kokosowego (najlepiej niesłodzonego)5 łyżek cukru1 torebka cukru waniliowego (8 g)Melon w mleku kokosowym - sposób przygotowania: Melona obierz i pokrój na kawałki lub wytnij kuleczki z miąższu. Mleko kokosowe zagotuj, ciągle mieszając, z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostaw, aby ostygło, a potem wstaw do lodówki. Gdy będzie bardzo zimne, polej kawałeczki melona i od razu podawaj.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu