ßßß Cookit - przepis na Melon w mleku kokosowym

Melon w mleku kokosowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia tajska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
1 melon dowolnej odmiany
400 ml mleka kokosowego (najlepiej niesłodzonego)
5 łyżek cukru
1 torebka cukru waniliowego (8 g)
Melon w mleku kokosowym - sposób przygotowania: Melona obierz i pokrój na kawałki lub wytnij kuleczki z miąższu. Mleko kokosowe zagotuj, ciągle mieszając, z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostaw, aby ostygło, a potem wstaw do lodówki. Gdy będzie bardzo zimne, polej kawałeczki melona i od razu podawaj.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/40396566/melon w mleku kokosowym/p