Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)1
melon dowolnej odmiany400 ml
mleka kokosowego (najlepiej niesłodzonego)5 łyżek
cukru1 torebka
cukru waniliowego (8 g)
Melon w
mleku kokosowym - sposób przygotowania:
Melona obierz i pokrój na kawałki lub wytnij kuleczki z miąższu.
Mleko kokosowe zagotuj, ciągle mieszając, z
cukrem i
cukrem waniliowym. Pozostaw, aby ostygło, a
potem wstaw do lodówki. Gdy będzie bardzo zimne, polej kawałeczki
melona i od razu podawaj.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu