Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1 szklanka
syropu klonowego3 łyżki
sosu sojowego1 filet z
łososia (bez skóry i ości pokrojony na porcje)1 szklanka
ryżu1 szklanka
cukru1 szklanka liści
herbaty (zielonej Earl Greya lub takiej którą lubisz najbardziej)
Łosoś herbaciany z
syropem klonowym - sposób przygotowania: Wymieszaj
syrop z
sosem sojowym, polej
ryby, włóż na godzinę do lodówki. Wyściel wok folią aluminiową, wsyp
ryż,
cukier i
herbatę, wymieszaj. Na wierzchu ułóż koszyczek
bambusowy,
owiń go wilgotną ściereczką, aby stworzyć izolację. Ustaw wok na małym ogniu, czekaj, aż zacznie dymić.
Łososia osącz (marynatę zachowaj), włóż do koszyczka, pozostaw 15 minut na małym ogniu. W tym czasie
łosoś uwędzi się w herbacianym
dymie. Marynatę wlej do rondelka, gotuj, aż powstanie gęsty
syrop. Wyjmij
ryby z koszyczka, ułóż je w żaroodpornym naczyniu i posmaruj
syropem. Włóż do piekarnika pod rozgrzany grill, zapiekaj przez 3 minuty.
Ryby możesz podawać z kluseczkami typu gnocchi,
owocową salsą lub gotowanymi warzywami.Jak wykonać piernikowy
syrop do kawy?Inne oblicze
herbaty
salsą lub gotowanymi warzywami.
Łosoś herbaciany z
syropem klonowym 1 szklanka
syropu klonowego 3 łyżki
sosu sojowego 1 filet z
łososia (bez skóry i ości pokrojony na porcje) 1 szklanka
ryżu 1 szklanka
cukru 1 szklanka liści
herbaty (zielonej Earl Greya lub takiej którą lubisz najbardziejPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu