Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)
Pudding mango - składniki:2 małe
torebki żelatyny3/4 szklanki
cukru1 szklanka gorącej
wody3 szklanki zmiksowanego świeżego
mango1 szklanka
mleka (2-proc.)8 kostek
lodusok z cytrynycząski limetki do dekoracji
Pudding mango - sposób przygotowania: Namocz
żelatynę (przepis na opakowaniu), rozpuść ją w gorącej wodzie z dodatkiem
cukru (najlepiej użyj miałkiego
cukru lub
cukru pudru). W dużym naczyniu zmiksuj
mango z
mlekiem i
lodem. Dodaj
żelatynę, dokładnie wymieszaj. Gdy całość zacznie gęstnieć, przełóż do miseczek i wstaw do lodówki co najmniej na 3 godziny. Przed podaniem
skrop pudding sokiem cytrynowym. Możesz podawać z cząstkami limetki. Uwaga:
pudding będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli przygotujesz go ze
śmietanką kremówką.Jak jeść mango?często bywa niedojrzałe, ale wystarczy dać mu parę chwil na parapecie (najlepiej w towarzystwie
jabłek lub
bananów), to szybko dojrzeje. Warto przygotować ten prosty deser, żeby wnieść do domu trochę słońca i aromatu lata. Zobacz przepis na
pudding mango Blender BOTTI HB0102 Blender