Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielska,kuchnia irlandzkaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)6-8 dag
biszkoptu (mogą być resztki z
tortu lub gotowy spód
biszkoptowy)8 dag
masła10 dag
gorzkiej czekolady3 łyżki
kakao3-4 łyżki
likieru Baileys2 dag mielonych
migdałów2-3 łyżki
cukru pudruIrlandzkie pralinki świąteczne - sposób przygotowania: Przynoszą szczęście. Można podarować je w prezencie świątecznym ukochanej osobie. Najmilej widziane są oczywiście pralinki wykonane własnoręczniePokrusz
biszkopt, wymieszaj z wiórkami
masła i drobno startą
czekoladą, dodaj łyżkę
kakao,
likier i
migdały. Wyrób mikserem, lekko zagnieć, wstaw do lodówki. Z masy ulep 40 kulek, połowę z nich obtocz w cukrze pudrze, pozostałe w
kakao.Słodkości od Mikołaja
oryginalny. Jednak jeśli zastąpisz kupione
trufle wykonanymi własnoręcznie, efekt gwarantowany! Zapakuj je w ładną puszkę lub pudełko. Przepis na
trufle czekoladowe Jeśli lubisz
likier Baileys, te irlandzkie praliny też przypadną Ci do gustu. Irlandzkie pralinki świąteczne 6-8 dag
biszkoptu (mogą być