Wykonanie
Tytuł zostawiam oryginalny, jaki znalazłam w gazecie razem z przepisem.Pyszne, rozpływające się w ustach pralinki (a może trufle?) z delikatnym posmakiem
likieru Bayleis.Z podanych proporcji wyszły mi 24 kuleczki.Co trzeba?100 g
biszkoptów80 g
masła100 g
gorzkiej czekolady1 łyżka
kakao4 łyżki
likieru Bayleis25 g
płatków migdałowychcukier puder i
kakao do obtaczaniaCo i jak?W misce pokruszyć
biszkopty (im drobniej, tym lepiej).Dodać pokrojone w kawałki
masło, startą
czekoladę, łyżkę
kakao,
likier i posiekane
płatki migdałowe. Całość zagnieść, aż
zrobi się jednolita kula.Odstawić na pół godziny do lodówki, po czym odrywać po kawałeczku, formować kuleczki, obtaczać raz w cukrze pudrze, raz w
kakao.Smacznego!