Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
poloCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)spaghetti2
bakłażany6 małych
pomidorówtymianekKluski z
bakłażanami - sposób przygotowania: Pokroić
bakłażany w plasterki i posolić. Odstawić na pół godziny (aż zgubi całą
wodę). Łyżkę
oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić
bakłażany i podsmażyć aż będą miękkie.
Pomidorki obrać za skóry, przeciąć na pół i wrzucić na patelnie (
bakłażany wcześniej przełożyć na talerz).
Pomidorom wystarczy 5 minut. Dodać
sól,
pieprz i
tymianek.
Potem wrzucić
bakłażany, zasmażyć wszystko razem przez chwilkę. Ugotować kluski i wrzucić wszystkie do sosu. Dodać łyżkę
masła i łyżkę
bułki tartej. Zasmażyć minutkę i podawać.Jak pozbawić
bakłażana goryczy?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu