ßßß Cookit - przepis na Kluski z bakłażanami

Kluski z bakłażanami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor polo
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
spaghetti
2 bakłażany
6 małych pomidorów
tymianek
Kluski z bakłażanami - sposób przygotowania: Pokroić bakłażany w plasterki i posolić. Odstawić na pół godziny (aż zgubi całą wodę). Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić bakłażany i podsmażyć aż będą miękkie. Pomidorki obrać za skóry, przeciąć na pół i wrzucić na patelnie (bakłażany wcześniej przełożyć na talerz). Pomidorom wystarczy 5 minut. Dodać sól, pieprz i tymianek. Potem wrzucić bakłażany, zasmażyć wszystko razem przez chwilkę. Ugotować kluski i wrzucić wszystkie do sosu. Dodać łyżkę masła i łyżkę bułki tartej. Zasmażyć minutkę i podawać.
Jak pozbawić bakłażana goryczy?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-2181347/kluski z baklazanami/p