ßßß
Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (38 głosów)Marynowane polędwiczki - składniki:Pół kg polędwicy2 łyżki oliwy z oliwekMarynata: 5 pomidorów suszonych z zalewy3 posiekane ząbki czosnku3 łyżeczki sosu sojowego2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki octu balsamicznegoMarynowane polędwiczki - sposób przygotowania: Polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron na ostrym ogniu. Po 5 minutach wstawić do piekarnika. Piec 15 minut. Wyjąć, ostudzić, pokroić na cienkie plastry i włożyć do marynaty na 1 godzinę. Coś wspaniałego.Wielkanoc z Fit&Easy
końcówkę sznurkiem gastronomicznym. W sporym płaskim naczyniu wymieszaj składniki marynaty, obtocz w nich polędwiczki. Naczynie zafoliuj i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Proponuję co jakiś czas je przekładać tak by mięso lepiej przeszło marynatą. Po marynowaniu polędwiczki obsmaż na złoty