Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor becia1973

Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (38 głosów)Marynowane
polędwiczki - składniki:Pół kg
polędwicy2 łyżki
oliwy z oliwekMarynata: 5
pomidorów suszonych z zalewy3 posiekane ząbki
czosnku3 łyżeczki
sosu sojowego2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
octu balsamicznegoMarynowane
polędwiczki - sposób przygotowania:
Polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron na
ostrym ogniu. Po 5 minutach wstawić do piekarnika. Piec 15 minut. Wyjąć, ostudzić, pokroić na cienkie plastry i włożyć do marynaty na 1 godzinę. Coś wspaniałego.Wielkanoc z Fit&Easy

końcówkę sznurkiem gastronomicznym. W sporym płaskim naczyniu wymieszaj składniki marynaty, obtocz w nich
polędwiczki. Naczynie zafoliuj i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Proponuję co jakiś czas je przekładać tak by
mięso lepiej przeszło marynatą. Po marynowaniu
polędwiczki obsmaż na złoty