Wykonanie
„ Soczyste piersi? To możliwe !” – to taka akcja testowa dla blogerek ....i ja biorę także w niej udział..Dostałam kostkę Knorr Rosół z
kury, kostkę
bulionową Knorr z
czosnkiem i
pietruszką oraz
oliwę extra vergine Bertolli.Naszym [ tzn, blogerów] zadaniem jest przyrządzenie
piersi z kurczaka z wykorzystaniem w/w produktów i przekonanie się czy faktycznie pierś jest soczysta..
Pierś z kurczaka chwilowo była u mnie nie dostępna [ po prostu zapomniałam kupić, ale będzie jeszcze wpis z testem przypraw i piersi], a z racji tego , że robiłam kotlety
schabowe z
polędwicy wieprzowej postanowiłam wypróbować ten zestaw z wykorzystaniem
mięsa wieprzowego..I wiecie co Wam powiem? żałuję , że zrobiłam tak tylko z dwoma plastrami
polędwicy..Taka marynata z
oliwy i kostki spisała się idealnie ..i jak widać może być także soczyste
mięsko nie tylko z piersi, ale także i wieprzowe.
polędwica wieprzowakostka rosołowe Knorr
oliwa Bertolli extra vergine
Polędwicę pokroić na plastry [ nie za cienkie , ale i nie za grube].
Oliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć płaty i odstawić na godzinę .Następnie smażyć na wolnym ogniu, kilka
razy przewracając
mięso.



