ßßß Cookit - przepis na Sernik tęczowy

Sernik tęczowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Sernik tęczowy - składniki:
5-6 serków homogenizowanych (po 20 dag)
3 szklanki cukru pudru
50 dag masła
5 żółtek
2 łyżki żelatyny
4 galaretki owocowe (agrestowa
pomarańczowa
wiśniowa
cytrynowa)
Sernik tęczowy - sposób przygotowania: Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody, a następnie podgrzać i rozpuścić. Galaretki rozpuścić w 1/2 ilości wody podanej w przepisach i ostudzić. Serki połączyć, utrzeć z cukrem pudrem, masłem i żółtkami, a następnie podzielić na pięć części. Do pierwszej dodać żelatynę do drugiej galaretkę agrestową do trzeciej pomarańczową do czwartej wiśniową do piątej cytrynową każdą dokładnie wy-mieszać. Pierwszą część masy przełożyć do tortownicy (średnicy 24 cm) i wstawić do lodówki na 1-2 godz., do zastygnięcia. Każdą kolejną warstwę kłaść dopiero po zastygnięciu poprzedniej.
Przepis na pyszny sernik [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/20183662/sernik teczowy/p