Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Sernik tęczowy - składniki:5-6
serków homogenizowanych (po 20 dag)3 szklanki
cukru pudru50 dag
masła5
żółtek2 łyżki
żelatyny4
galaretki owocowe (agrestowapomarańczowawiśniowacytrynowa)Sernik tęczowy - sposób przygotowania:
Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej
wody, a następnie podgrzać i rozpuścić.
Galaretki rozpuścić w 1/2 ilości
wody podanej w przepisach i ostudzić.
Serki połączyć, utrzeć z
cukrem pudrem,
masłem i
żółtkami, a następnie podzielić na pięć części. Do pierwszej dodać
żelatynę do drugiej
galaretkę agrestową do trzeciej
pomarańczową do czwartej
wiśniową do piątej
cytrynową każdą dokładnie wy-mieszać. Pierwszą część masy przełożyć do tortownicy (średnicy 24 cm) i wstawić do lodówki na 1-2 godz., do zastygnięcia. Każdą kolejną warstwę kłaść dopiero po zastygnięciu poprzedniej.Przepis na pyszny sernik [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu