ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)Składniki na 6-8 osób:- makaron (opakowanie 400g) kokardkirurki albo kolanka- surimi*- puszka ananasa- opakowanie rodzynek- 4 łyżki majonezu (preferuję kielecki)Sałatka makaronowa z surimi i ananasem - sposób przygotowania: Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Rodzynki namoczyć w szklance wody (trzymać kilka minut). Ananasa i surimi pokroić na kawałki wielkości połowy makaronu. Ostudzić makaron, rodzynki wyjąć z wody. Wszystkie składniki wymieszać, dodać ok 4 łyżki majonezu (sałatka ma być pokryta majonezem, ale nie pływać w nim). Smacznego!*Surimi - paluszki ze zmielonego mięsa ryb białych, tj dorsza, mintaja, morszczuka. Najbardziej znane są jednak pod postacią paluszków krabowych. więcej na www.kuchniabezkitu.blogspot.comPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu