Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kuchniabezkitu.blogspot.com
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)Składniki na 6-8 osób:-
makaron (opakowanie 400g) kokardkirurki albo kolanka- surimi*- puszka
ananasa- opakowanie
rodzynek- 4 łyżki
majonezu (preferuję kielecki)
Sałatka makaronowa z surimi i
ananasem - sposób przygotowania: Ugotować
makaron według przepisu na opakowaniu.
Rodzynki namoczyć w szklance
wody (trzymać kilka minut).
Ananasa i surimi pokroić na kawałki wielkości połowy
makaronu. Ostudzić
makaron,
rodzynki wyjąć z
wody. Wszystkie składniki wymieszać, dodać ok 4 łyżki
majonezu (
sałatka ma być pokryta
majonezem, ale nie pływać w nim). Smacznego!*Surimi - paluszki ze zmielonego
mięsa ryb białych, tj
dorsza,
mintaja,
morszczuka. Najbardziej znane są jednak pod postacią paluszków
krabowych. więcej na www.kuchniabezkitu.blogspot.comPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu