ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Ciepła/zimna przekąska - składniki:tortillewędlina np salami ; polędwica ; szynkaserek biały np naturalny lub chrzanowysos sambal oelekświeża papryka chilisałata i roszponkacebula czerwona (lub biała)szczypiorekkiełkiCiepła/zimna przekąska - sposób przygotowania: Tortille smarujemy białym serkiem, a następnie sosem sambal; wykładamy sałatę lub roszponke, szczypiorek posiekany, kiełki, poszatkowaną cebulkę; paprykę kroimy wzdłuż w paski cienkie (uważajmy potem na ręce, nie dotykajmy oczu!!!) lub w plasterki i wykładamy, a na to warstwa wędliny...w zasadzie możemy na serek i sos wyłożyć najpierw wędlinę a potem warzywa, wg upodobania.Tortillę zwijamy w rulonik i kroimy na plastry; możemy nadziać wykałaczkę. Tortille można zjeść na zimno,ale również zarumienić na grillu :)Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu