ßßß Cookit - przepis na Chleb różności

Chleb różności

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Iwona Krzemińska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Chleb różności - składniki:
5 dkg drożdży
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki (ja daję więcej) letniej wody
0.5 kg mąki pszennej
1 szkl. otrąb pszennych
0.5 szkl. ziaren słonecznika
garść ziaren dyni
garść pokrojonych suszonych śliwek
1 łyżeczka soli (ja daję troszkę więcej-zależy jaka jest łyżeczka)
2 szklanki ciepłej wody
Chleb różności - sposób przygotowania: 5 dkg drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżeczki letniej wody (wymieszać i odstawić na 10min). Wszystko wymieszać łyżką razem już z gotowym rozczynem, nie musi być dokładnie. Ja piekę na pergaminie posypanym tylko otrębami koniecznie na podłużnej blaszce. Czas pieczenia 1 godzina i 5 min w temp 180 stopni. Smacznego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17835827/chleb roznosci/p