Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Iwona KrzemińskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)
Chleb różności - składniki:5 dkg
drożdży1 łyżeczka
cukru2 łyżeczki (ja
daję więcej) letniej
wody0.5 kg
mąki pszennej1 szkl.
otrąb pszennych0.5 szkl.
ziaren słonecznikagarść ziaren dynigarść pokrojonych suszonych
śliwek1 łyżeczka
soli (ja
daję troszkę więcej-zależy jaka jest łyżeczka)2 szklanki ciepłej
wodyChleb różności - sposób przygotowania: 5 dkg
drożdży, 1 łyżeczka
cukru, 2 łyżeczki letniej
wody (wymieszać i odstawić na 10min). Wszystko wymieszać łyżką razem już z gotowym rozczynem, nie musi być dokładnie. Ja piekę na pergaminie posypanym tylko
otrębami koniecznie na podłużnej blaszce. Czas pieczenia 1 godzina i 5 min w temp 180 stopni. SmacznegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu