BISZKOPT :jajka - 4mąka - 8 dagcukier - 1/2 szklankisok z cytryny - 15 łyżkisólMASA KOKOSOWA:jajko - 1margaryna - 125 gcukier - 1/2 szklankikokos - 200 gKREM BRZOSKWINIOWY:brzoskwinie - 1 puszkabudyń śmietankowy - 3 opakowaniaWODA DO NASĄCZENIA:słodka wodasok z cytrynyaromat rumowyPONADTO:galaretka brzoskwiniowa - 1 opakowanieCiasto brzoskwiniowo-kokosowe - sposób przygotowania: Piecyk rozgrzać do 180°C. Dno tortownicy wyłożyć krążkiem pergaminu.BISZKOPT: Żółtka dokładnie utrzeć (lub miksować) na puszystą masę z cukrem i sokiem z cytryny. Na to przesiać mąkę i dalej ucierać aż powstanie gładka, jednolita i puszysta masa. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Bardzo delikatnie, a zarazem szybko wymieszać pianę z resztą ciasta i przełożyć do tortownicy.Piec ok. 1h 20 min, ale przy biszkopcie najlepiej po upływie 1 godziny sprawdzić go patyczkiem, bo wiele zależy od piekarnika (jeśli patyczek po wyjęciu będzie suchy, oznacza to, że biszkopt jest gotowy). Gotowy i ostudzony biszkopt podzielić na pół.MASA KOKOSOWA: Rozpuścić tłuszcz z cukrem. Dodać kokos i chwilę trzymać na małym ogniu ciągle mieszając. Zdjąć z ognia. Przestudzić.KREM BRZOSKWINIOWY: Ugotować budyń zamiast wody używając soku z brzoskwiń (3 szklanki). Jeśli soku będzie za mało, dodać wody. Dodać do budyniu pokrojone w kostkę brzoskwinie.CIASTO: Pierwszy krążek ułożyć w zamkniętej tortownicy. Lekko nasączyć. Posmarować masą kokosową. Położyć drugi krążek. Nasączyć. Na to wyłożyć krem brzoskwiniowy. Zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.Piec 80 minut.Trzymać w tortownicy, w lodówce.Łatwy przepis na pyszne kokosanki