ßßß Cookit - przepis na Zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej

Zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej - składniki:
2 pomarańcze
1 cytryna
1 grejpfrut
2 szklanki herbaty zielonej
1 litr białego wina półsłodkiego
1200 ml domowej nalewki gruszkowej
2-3 goździki
1 gwiazdka anyzu
Zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej - sposób przygotowania: Owoce umyć i pokroić w plastry. Wino zagrzać garnku z zaparzoną wcześniej zieloną herbatą. Do tego dodać nalewkę gruszkową oraz pokrojone cytrusy i przyprawy korzenne. Do smaku doprawić cukrem trzcinowym. Rozlać do kubków. Pić gorące!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343408/zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej/p