Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Zimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej - składniki:2 pomarańcze1 cytryna1 grejpfrut2 szklanki herbaty zielonej1 litr białego wina półsłodkiego1200 ml domowej nalewki gruszkowej2-3 goździki1 gwiazdka anyzuZimowy poncz owocowy na bazie nalewki gruszkowej - sposób przygotowania: Owoce umyć i pokroić w plastry. Wino zagrzać garnku z zaparzoną wcześniej zieloną herbatą. Do tego dodać nalewkęgruszkową oraz pokrojone cytrusy i przyprawy korzenne. Do smaku doprawić cukrem trzcinowym. Rozlać do kubków. Pić gorące!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu