ßßß Cookit - przepis na Kompot czereśniowy z rabarbarem i arcydzięglem

Kompot czereśniowy z rabarbarem i arcydzięglem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Dorota Biały
Fot. BBS
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 kg czereśni
3-4 l wody
5-6 łodyg rabarbaru
3 łyżki cukru
kawałek korzenia arcydzięgla
sok z 1 cytryny
Kompot czereśniowy z rabarbarem i arcydzięglem - sposób przygotowania: Czereśnie myjemy, zalewamy wodą w garnku. Rabarbar myjemy i obieramy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Wsypujemy cukier i gotujemy 15 minut. Na koniec dodajemy posiekany kawałek arcydzięgla i sok z cytryny. Schładzamy i podajemy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174602622/kompot czeresniowy z rabarbarem i arcydzieglem/p