Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Biały

Fot. BBSCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 kg
czereśni3-4 l
wody5-6 łodyg
rabarbaru3 łyżki
cukrukawałek korzenia arcydzięglasok z 1
cytrynyKompot
czereśniowy z
rabarbarem i arcydzięglem - sposób przygotowania:
Czereśnie myjemy, zalewamy
wodą w garnku.
Rabarbar myjemy i obieramy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Wsypujemy
cukier i gotujemy 15 minut. Na koniec dodajemy posiekany kawałek arcydzięgla i
sok z cytryny. Schładzamy i podajemy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu