ßßß
Fot. BBSCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 kg czereśni3-4 l wody5-6 łodyg rabarbaru3 łyżki cukrukawałek korzenia arcydzięglasok z 1 cytrynyKompot czereśniowy z rabarbarem i arcydzięglem - sposób przygotowania: Czereśnie myjemy, zalewamy wodą w garnku. Rabarbar myjemy i obieramy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Wsypujemy cukier i gotujemy 15 minut. Na koniec dodajemy posiekany kawałek arcydzięgla i sok z cytryny. Schładzamy i podajemy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu