Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta Dymek
Fot.
Marta DymekPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 bardzo dojrzałe
awokadoobrane i pozbawione pestki1/4 szklanki
mleka roślinnego2 łyżki
kakao1 łyżka
syropu z agawystarta
gorzka czekoladaCzekoladowy mus z
awokado - sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz
czekolady) umieszczamy w blenderze i miksujemy na idealnie gładki mus.Podajemy posypany startą
czekoladą.
Czekoladowy mus z
awokado
Doskonałe
awokado uprawia się na Maderze. Z kolei jedno z najlepszych ziaren kakaowca pozyskuje się z Wysp Świętego Tomasza i Książęcej, byłej portugalskiej kolonii, leżącej w Zatoce Gwinejskiej.
Czekoladowy mus z
awokado, Fot. Janusz Andrasz Składniki: 2 dobrze dojrzałe
awokado 5Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu