ßßß Cookit - przepis na Picado

Picado

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Picado
Autor Anna Pamuła
Fot. TIMEMACHINE
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia portugalska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Picado - składniki:
1 kg mięsa wołowego
2 duże (lub 3 małe) główki czosnku
sól gruboziarnista
2 suszone papryczki piri-piri
olej do smażenia
3-4 duże czerwone papryki
1-2 zielone papryczki chilli
1 szklanka madery
Picado - sposób przygotowania: Mięso myjemy, nacieramy czosnkiem, solą oraz piri-piri i kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, tak aby pozostało krwiste. Oba rodzaje papryki opiekamy w piekarniku lub nad palnikiem gazowym, aż zacznie odchodzić skórka, a środek będzie miękki. Kroimy paprykę w paski, mieszamy z mięsem i smażymy 10-30 minut na dużym ogniu, podlewając winem. Podajemy gorące, w dużym naczyniu, z którego każdy będzie mógł się częstować.
Madera. Tradycja kontra plastik
pracownicy okolicznych biur, uliczni sprzedawcy i studenci. Zajadają picado, proste danie z wołowego mięsa i papryki, o konsystencji gulaszu. W domach przygotowuje się je w kociołku, który stawia się na środku stołu. Członkowie rodziny, wyposażeni w widelce, "wydziubują" (picar znaczy "dziubać
Więcej o Picado
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600451/picado/p