Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka
mąki (pół na pół z razową)1/2 szklanki
maślanki2
jajkaszczypta
proszku do pieczeniadowolne
przyprawy do smaku (ja lubię
cynamon ponad wszystko)
borówkiPlacuszki z
borówkami - sposób przygotowania: Osobno ubić na sztywno
białka, dodać
cukier puder. Następnie utrzeć
żółtka z
maślanką i zmieszać z
białkami. Na końcu dodać
mąkę i
przyprawy. Wsypać
borówki. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu