ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka mąki (pół na pół z razową)1/2 szklanki maślanki2 jajkaszczypta proszku do pieczeniadowolne przyprawy do smaku (ja lubię cynamon ponad wszystko)borówkiPlacuszki z borówkami - sposób przygotowania: Osobno ubić na sztywno białka, dodać cukier puder. Następnie utrzeć żółtka z maślanką i zmieszać z białkami. Na końcu dodać mąkę i przyprawy. Wsypać borówki. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu