Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor LeszekCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)600 g
mąki z
amarantusa2 szklanki
wody0.25 szklanki
oleju anyżowegokiszona kapustakminekWitariańskie pierogi
amarantusowe z
kiszoną kapustą - sposób przygotowania: Do przesianej
mąki z
amarantusa powoli wlać
olej i
wodę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na podsypaną
mąką stolnicę. Wygniatać ciasto rękami przez około 8 minut. Rozwałkować na grubość 3-5 mm. Wykrawać szklanką kółka, w środku każdego umieszczać łyżkę
kiszonej kapusty. Po sklejeniu pierożków posypać
kminkiem wedle uznania. Spożywać bez obróbki termicznej.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu