ßßß Cookit - przepis na Witariańskie pierogi amarantusowe z kiszoną kapustą

Witariańskie pierogi amarantusowe z kiszoną kapustą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Leszek
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
600 g mąki z amarantusa
2 szklanki wody
0.25 szklanki oleju anyżowego
kiszona kapusta
kminek
Witariańskie pierogi amarantusowe z kiszoną kapustą - sposób przygotowania: Do przesianej mąki z amarantusa powoli wlać olej i wodę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę. Wygniatać ciasto rękami przez około 8 minut. Rozwałkować na grubość 3-5 mm. Wykrawać szklanką kółka, w środku każdego umieszczać łyżkę kiszonej kapusty. Po sklejeniu pierożków posypać kminkiem wedle uznania. Spożywać bez obróbki termicznej.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163772126/witarianskie pierogi amarantusowe z kiszona kapusta/p