Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Just My Delicious

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)0.5 kg
mięsa mielonego z
indyka1
cebula1
jajko0.5 szkl.
bułki tartej0.5 łyżeczki
czarnego pieprzuziołowa sól morska do smaku1 łyżka
ziół prowansalskich5
jajekJajka po Szkocku na Wielkanoc - sposób przygotowania:
Mięso połącz z drobno posiekaną
cebulą i pozostałymi składnikami, tak aby masa była jednolita. Gotową
mięsną masą obtocz ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
jajka. Następnie smaż je przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem
oliwy do czasu, aż będą złociste. Przepis dostępny również na: http://www.justmydelicious.com/2013/03/jajka-po-szkocku-na-wielkanoc.htmlWielkanocne
jaja w
mięsnej skorupce [Blogerski Przepis Tygodnia]

Przy okazji życzymy blogerce i blogowi wszystkiego dobrego, bo Just My Delicious obchodzi dziś 3. urodziny! Sto lat!
Jajka po Szkocku na Wielkanoc 0.5 kg
mięsa mielonego z
indyka 1
cebula 1
jajko 0.5 szkl.
bułki tartej 0.5 łyżeczki
czarnego pieprzu ziołowa sól morska do smaku 1 łyżkaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu