ßßß Cookit - przepis na Jajka po Szkocku na Wielkanoc

Jajka po Szkocku na Wielkanoc

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Just My Delicious
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
0.5 kg mięsa mielonego z indyka
1 cebula
1 jajko
0.5 szkl. bułki tartej
0.5 łyżeczki czarnego pieprzu
ziołowa sól morska do smaku
1 łyżka ziół prowansalskich
5 jajek
Jajka po Szkocku na Wielkanoc - sposób przygotowania: Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami, tak aby masa była jednolita. Gotową mięsną masą obtocz ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajka. Następnie smaż je przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy do czasu, aż będą złociste. Przepis dostępny również na: http://www.justmydelicious.com/2013/03/jajka-po-szkocku-na-wielkanoc.html
Wielkanocne jaja w mięsnej skorupce [Blogerski Przepis Tygodnia]
Przy okazji życzymy blogerce i blogowi wszystkiego dobrego, bo Just My Delicious obchodzi dziś 3. urodziny! Sto lat! Jajka po Szkocku na Wielkanoc 0.5 kg mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 0.5 szkl. bułki tartej 0.5 łyżeczki czarnego pieprzu ziołowa sól morska do smaku 1 łyżka
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163545084/jajka po szkocku na wielkanoc/p