Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor agnieszka górskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)60g czekolady gorzkiej - białej lub mlecznej8 kulek lodów czekoladowych500ml zimnego mleka250ml zimnej śmietanki kremowejdo dekoracji: 100g truskawekwiórki czekoladoweFrappe z truskawkami - sposób przygotowania: Ostrym nożem trzeba skroić czekoladę. Czekoladę należy rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej i pozostawić do wystygnięcia. Do miksera włożyć lody, rozpuszczoną czekoladę, mleko i śmietankę. Miksować kilka minut na najwyższych obrotach, aż frappe dobrze zgęstnieje. Wlewać do pucharów i udekorować truskawkami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu