Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"

Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)pół tabliczki
czekolady mlecznej150 ml
mleka2 łyżeczki nasion
kardamonu1 łyżeczka startej skórki z
mandarynek100 ml
śmietany kremówki 30%Gorąca
czekolada z
kardamonem, skórką z
mandarynki i
bitą śmietaną - sposób przygotowania:
Mleko przelać do rondelka, dodać połamaną
czekoladę. Nasiona
kardamonu wsypać do zaparzacza lub filtra do zaparzania
ziół. Na wolnym ogniu rozgrzewać
czekoladę do rozpuszczenia. Dodać skórkę z
mandarynki - wcześniej sparzoną i startą na drobnych oczkach i
kardamon. Dokładnie mieszać
czekoladę, aby wszystkie składniki się połączyły i uważać, aby nie doprowadzić do wrzenia. Na koniec
kardamon (w filtrze) wyjąć z rondelka,
czekoladę przelać do ulubionego kubka i dodać odrobinę ubitej
śmietany (bez
cukru). Całość przyozdobić
malinami i skórką
mandarynki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu