Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×To połączenie może wydać Wam się
dziwne, była to moja
śniadaniowa improwizacja. Jak się okazało domowy ( robiony przeze mnie)
dżem wiśniowy i odrobina
suszonej żurawiny, idealnie komponują się ze słodką
czerwoną fasolą. Kolorystycznie idealnie oddaje to co jest za oknem, złotą polską jesień. Jest to pełne witamin,
białka i błonnika, pyszne śniadanie, po które często
będę sięgać, z racji tego, że mam jeszcze spory zapas naleśników, zawsze robię dużo,a później dowolnie faszeruję, polecam to rozwiązanie. Naleśniki świetnie nadadzą się na śniadanie, obiad czy kolację.
Składniki na 10 sztuk ( 3 porcje )naleśniki 10 sztuk200 ml
dżemu wiśniowegogarstka
suszonej żurawiny1/2 puszki
czerwonej fasoliPrzygotowanie:Naleśniki przygotowujemy wg ww przepisu.Gotowe smarujemy
dżemem, obsypujemy
fasolą i
żurawiną,Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.Złożone w ćwiartki i podsmażone na patelni, podane ze
śmietaną lub
jogurtem mogą być samodzielnym daniem obiadowym.Smacznego, mi bardzo smakowałyA tak poza tym
żurawina jest bardzo zdrowa, ma bardzo dużo witaminy C, pomaga w przeziębieniach, wzmacnia odporność, jest moczopędna co w stanach zapalnych pęcherza moczowego, pomaga wypłukiwać z niego bakterie, a poza tym suszona jest pyszna i słodkaAnia
a tutaj na przekroju, trochę nieostre lecz drugiej szansy na zrobienie zdjęcia nie było, byłam głodna, jednego zjadłam już w trakcie robieniaPowiązane notki:Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyniPyszne
jogurtowe rogaliki z nadzieniemPraktyczny porady: fakty i
mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawowePancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodemPancakes z
bananem i
daktylami