ßßß
Składniki na 10 sztuk ( 3 porcje )naleśniki 10 sztuk200 ml dżemu wiśniowegogarstka suszonej żurawiny1/2 puszki czerwonej fasoliPrzygotowanie:Naleśniki przygotowujemy wg ww przepisu.Gotowe smarujemy dżemem, obsypujemy fasolą i żurawiną,Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.Złożone w ćwiartki i podsmażone na patelni, podane ze śmietaną lub jogurtem mogą być samodzielnym daniem obiadowym.Smacznego, mi bardzo smakowałyA tak poza tym żurawina jest bardzo zdrowa, ma bardzo dużo witaminy C, pomaga w przeziębieniach, wzmacnia odporność, jest moczopędna co w stanach zapalnych pęcherza moczowego, pomaga wypłukiwać z niego bakterie, a poza tym suszona jest pyszna i słodkaAnia
a tutaj na przekroju, trochę nieostre lecz drugiej szansy na zrobienie zdjęcia nie było, byłam głodna, jednego zjadłam już w trakcie robieniaPowiązane notki:Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyniPyszne jogurtowe rogaliki z nadzieniemPraktyczny porady: fakty i mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawowePancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodemPancakes z bananem i daktylami