Wykonanie
Kolejne poznawanie dyni :) Tym razem w placuszkach.
Składniki:1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej (lub zwykłej tortowej)1 łyżka
cukru1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
cynamonuszczypta
soli1/2 szklanki startej na tarce dyni (dałam trochę więcej)1
jajko1/2 szklanki
mlekaSposób przygotowania:1. W jednej misce mieszamy suche składniki:
mąkę, proszek,
cynamon,
sól i
cukier.2.
Mleko,
jajko i
dynię połączyć i zmiksować blenderem.3. Suche i mokre składniki połączyć, odstawić na kilka minut.4. Placuszki smażyć na suchej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie z
dżemem truskawkowym.Smacznego!!!Źródło: Nasze życie od kuchni