Śledzie w musztardzie wzbogacone gorczycą, curry i kurkumą to świetna danie na co dzień, na święta a także inne okazje, szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy wszystkie składniki pokroić, dodać sos i wymieszać, nie ma nic prostszego a smakują pysznie.składniki na 6 porcji1 kg płatów śledziowych solonych2 cebule4-5 ogórków konserwowych3 łyżki musztardy1-2 łyżki majonezu1 łyżeczka białej gorczycy w ziarenkach1 łyżeczka curry1 łyżeczka kurkumyszczypta czarnego pieprzuprzepisWymoczone w wodzie płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie przekładamy do miski.Obraną cebulę drobno siekamy a ogórki konserwowe kroimy w kostkę i łączymy ze śledziami.Do miski przekładamy musztardę oraz majonez dodajemy gorczycę, przyprawęcurry, kurkumę oraz czarny pieprz i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wlewamy do śledzicebuli i ogórków i wszystko dokładnie ze sobą łączymy.Tak przygotowane śledzie w musztardzie wstawiamy na godzinę do lodówki.