ßßß Cookit - przepis na Żeberka w miodowej bejcy

Żeberka w miodowej bejcy

nazwa

Wykonanie

Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku, czosnku i ostrej papryki. Danie jest proste w przygotowaniu i świetnie sprawdza się jako niedzielny obiad.
Składniki:
700 g- 1000 g żeberek
3 łyżki miodu
2 czubate łyżeczki musztardy
2 łyżki oleju rzepakowego
4- 5 ząbków czosnku
2 łyżeczki majeranku
Szczypta ostrej papryki
2 łyżki octu balsamicznego
Przygotowanie:
Poporcjowane i dobrze umyte żeberka posól. Miód, musztardę, olej, czosnek (przeciśnięty przez praskę), majeranek i ostrą paprykę połącz i tak przygotowaną marynatą zalej mięso. Ostaw na noc.
Całość przełóż do naczynia, w którym będziesz gotować. Podlej gorącą wodą i gotuj na około 1,5 h, do momentu kiedy żeberka będą miękkie. W trakcie gotowania pilnuj aby była odpowiednia ilość wody, tak aby żeberka się nie przypaliły.
Źródło:http://panipanidomu.pl/zeberka-w-miodowej-bejcy