Wykonanie
Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć
słodycz płynącą z
miodu, która idealnie łączy się z połączeniem
musztardy,
majeranku,
czosnku i
ostrej papryki. Danie jest proste w przygotowaniu i świetnie sprawdza się jako niedzielny obiad.

Składniki:700 g- 1000 g
żeberek3 łyżki
miodu2 czubate łyżeczki
musztardy2 łyżki
oleju rzepakowego4- 5 ząbków
czosnku2 łyżeczki
majerankuSzczypta
ostrej papryki2 łyżki
octu balsamicznego
Przygotowanie:Poporcjowane i dobrze umyte
żeberka posól.
Miód,
musztardę,
olej,
czosnek (przeciśnięty przez praskę),
majeranek i
ostrą paprykę połącz i tak przygotowaną marynatą zalej
mięso. Ostaw na noc.Całość przełóż do naczynia, w którym będziesz gotować. Podlej gorącą
wodą i gotuj na około 1,5 h, do momentu kiedy
żeberka będą miękkie. W trakcie gotowania pilnuj aby była odpowiednia ilość
wody, tak aby
żeberka się nie przypaliły.